Notícies

Entrada compartida per Llar del Sord de Badalona

 

El pasado sábado 16 de septiembre, un grupo de socios y socias de la Llar fuimos a la visita guiada del Museu del Born, en la que nos explicaron la historia del recinto. Empezando por sus orígenes del 1700 hasta los usos más recientes como la del mercado central de Barcelona. Fue una visita muy interesante y muy bien aprovechada, ya que el mismo museo nos ofrecio un intérprete de lengua de signos. Gracias a todos los asistentes y al museo por ofrecer visitas accesibles para personas sordas.

Entrada compartida per Justícia i Pau

Article de Joan Febrer, coordinador de la Comissió de Justícia i Pau de Menorca.

 

Déu a Nicaragua i aquí

Arribat de Menorca a Nicaragua et sorprèn l’omnipresència del nom de Déu en l’espai públic. Taxis, camions, autobusos, furgonetes, duen ben visibles als vidres frases de caire religiós, la majoria bíbliques, com ara aquesta: «Dios es amor». I sorprèn encara més veure el nom de Déu en canals de la televisió signats com a «nicaragüense por gracia de Dios».

Entrada compartida per Justícia i Pau

Demà divendres, 15 de setembre, tindrà lloc un acte festiu per celebrar la implantació de la Renda Garantida Ciutadana.

Des de Justícia i Pau hem participat, en col·laboració amb moltes altres entitats, en el llarg camí fins a la seva aprovació pel Parlament de Catalunya. Només aquest ja seria un motiu suficient per participar-hi! Però a més, la Renda Garantida Ciutadana pot ser molt útil de cara al col·lectiu de persones empresonades en el moment en què van tenint la llibertat definitiva. Esperem que sigui un recurs útil de cara a la reinserció, a més d’una eina cap a la dignificació de les persones en risc d’exclusió social.

Data i hora: 15 de setembre de 19 a 22 hores

Lloc: Plaça del Rei de Barcelona

 

Entrada compartida per Justícia i Pau

Article de Joan Gómez i Segalà, membre de Justícia i Pau Barcelona.

 

Quatre imatges de la resposta catalana al 17A

Els atemptats del mes d’agost han deixat, com totes les tragèdies, unes imatges desoladores però també algunes altres esperançadores. D’aquestes, en vull destacar quatre que jo atribueixo a la singularitat catalana que ens fa proclius a la cohesió i ens empeny a denunciar tota violència. En tot cas, no recordo haver vist exemples tan clars als atemptats terroristes anteriors.

Entrada compartida per Llar del Sord de Badalona

El pasado martes, 5 de septiembre, Televisió de Badalona y Llar de Persones Sordes de Badalona, renovaron su convenio de colaboración. Este año TvBadalona continuará ofreciendo el noticiario con intérprete de lengua de signos con nuevo título pero mismo funcionamiento. A partir de viernes 8, el programa LA SETMANA, ofrecerá un resumen semanal de noticias con intérprete de lengua de signos. Queremos agradecer a la dirección de la Televisión su predisposición por hacer una televisión más accesible para las personas sordas.