Possible projecte per als entorns del Parc Serentill i La Bòbila

Entrada compartida per AV. Bufalà

Dissabte 20 de febrer va tenir lloc a l’Associació de Veïns de Bufalà la presentació del projecte que va desenvolupar l’equip de MASSA Arquitectes per donar solució a l’entorn del Parc Serentill i La Bòbila i els accessos als instituts per Torrent de la Font.

Aquest acte forma part dels actes previstos per determinar de forma participativa les necessitats i els usos d’aquest parc i els seus accessos, així com les alternatives que poguessin sortir.

L’equip d’arquitectes va presentar el projecte que van desenvolupar l’any 2014 com a resultat d’un concurs que va sorgir des de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. L’objectiu d’aquest era donar solució a l’espai. S’hi establien unes línies d’actuació basades en dues fases d’execució dels treballs i, amb un pressupost raonable, donaven un canvi significatiu a la reestructuració de l’entorn. Els arquitectes van deixar clar que el projecte és llarg i que, per ser viable, és necessari que sigui plantejat per fases.


Les línies d’actuació van anar dirigides a millorar les instal·lacions esportives de la pista d’skate i els camins d’accés als instituts. També, a la planificació dels accessos que comuniquen els barris de La Morera amb Bufalà i a la reordenació de l’aparcament. Contemplaven una millora de l’enllumenat i el mobiliari urbà provant de solucionar el trànsit de persones amb mobilitat reduïda per convertir el parc amb un entorn agradable per a la mobilitat de l’estudiantat i el veïnat.

55

555

5555

Els veïnat que va acudir a la presentació va expressar la visió i les necessitats d’aquest espai fent intervencions i suggeriments en relació a poder disposar d’un entorn que sigui d’un ús plural. Es proposaven espais d’esbarjo per a infants i jovent, amb disposició de instal·lacions esportives i àrees infantils; poder disposar d’un recorregut per a runners i ciclistes; espais per poder passejar i una gran àrea per l’esbarjo i socialització de gossos.

4
Aquest projecte, que en principi contemplava només l’actuació de l’entorn que va des de el lateral de la C-31 fins a l’Avinguda Bac de Roda, també podria ser adaptat per poder remodelar els espais que envolten l’extensió del parc fins a l’Avinguda Cerdanya. Això milloraria l’accés entre els barris per la part alta, tot millorant i adequant la mobilitat a l’Escola Bufalà i l’Escola Bressol Municipal Virolet, entre altres. Un veí va proposar que els accessos, que al mapa del projecte eren esglaonats, fossin modificables i adequats també a persones amb mobilitat reduïda. Una altra idea destacada va ser la possibilitat de cobrir la riera per aconseguir eliminar la barrera que suposa entre les dues parts del parc. Així, s’aconseguiria un espai amb una planària millor aprofitada.

Dissabte, després de les intervencions del veïnat, es va destacar el fet que les inversions dels darrers anys sempre haguessin anat destinades als mateixos llocs. Amb la voluntat de descentralitzar i fer que els barris de Bufalà i La Morera tinguin millores necessàries, aquesta mena d’actes es seguiran reproduint.


Aquest acte ha comptat amb la presència de la coordinadora del Districte Tercer i la participació del veïnat d’ambdós barris, La Morera i Bufalà, així com representants dels col·lectius educatius i esportius de la zona i les associacions de veïns dels dos barris. Les idees de l’acte d’ahir serviran de guia per a les properes reunions previstes amb els responsables municipals per definir un projecte de remodelació d’aquest espai.

Podeu veure totes les imatges de l’acte a la secció d’imatges d’aquest web.